İstanbul Valisi Davut Gül "Fareler de kedilerle mama yiyor"
İstanbul Valisi Davut Gül, kedilerin mama ile beslendiği için artık avlanmadığını öne sürerek "Fareler de kedilerle mama yiyor" dedi
İstanbul Valisi Davut Gül, katıldığı televizyon programında sokak hayvanlarına ilişkin olarak açıklamalar yaptı. Gül, kedilerin mama ile beslenmesi nedeniyle doğanın dengesinin bozulduğunu öne sürerek şunları söyledi:
“Doğanın dengesi ortadan kalkmış. Normalde kediler fare yakalar; İstanbul’da kediler fare yakalamıyor, kediler mamayla besleniyor, fareler de kedilerle birlikte mama yiyor. ‘Canım istedi, şu kaldırımda mama vereyim’ dememek lazım.

Belediyelerin talep ettiği bütün araziler tahsis edildi. Kanunu uygulamak yani hayvanları alıp kısırlaştırmak ve doğal yaşam alanlarında tutmak belediyelerin görevi. Uygulanmaması durumunda cezai sorumluluk doğacak.
Her önüne gelen mama vermemeli. Köpeklerin, kedilerin beslendiği alanlara siz mama koyarsanız oranın sahibi onlar olurlar"










