İSTANBUL'UN 39 İLÇESİNDE ÖĞRENCİLER MAZLUMLARIN SESİ OLDU
İstanbul'un 39 ilçesinde öğrenciler, mazlumların sesi olma görevini üstlendi. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen genelge kapsamında, İstanbul'daki tüm okullarda 7 Ekim 2025'te "Filistin ve Gazze" temalı farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün önderliğinde organize edilen etkinliklerde, öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya gelerek Filistin halkına destek ve dayanışma mesajları verdi.

Vicdan, Adalet ve İnsanlık Mesajı
Okul bahçelerinde ve salonlarda düzenlenen programlarda, öğrenciler ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaptı.
Marşlar, şiirler ve dualarla dünyanın mazlum bölgelerine ses oldu. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yanı sıra Gazze için dualar edildi; öğrencilerin okuduğu Filistin temalı şiirler büyük ilgi gördü. Kısa film gösterimleri ve resim sergileriyle Gazze'de yaşanan insani kriz anlatıldı.
Bazı okullarda öğrencilerin hazırladığı "Barış Duvarı" ve "Kardeşlik Zinciri" temalı pano ve sergiler dikkat çekti. Öğrenciler, kendi çizimleriyle umut, direniş ve kardeşlik mesajlarını aktardı.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Değer Odaklı Eğitim İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür etkinlikler hakkında yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin bu anlamlı günle ilgili duyarlılığını vurguladı.
Yentür, “Bugün çocuklarımız yalnızca Filistin halkının yanında olduklarını değil, aynı zamanda insan olmanın, vicdanın ve adaletin ne ifade ettiğini bir kez daha hatırlattılar. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer verdiğimiz erdem ve değer anlayışı çocuklarımızda karşılık buluyor. Her bir çocuğumuzun kalbinde bir Filistin var; bu bilinçle yetişen bir nesil insanlık için umut olacaktır” dedi.

39 İlçede Tek Yürek: "Filistin İçin Adalet"
Etkinlikler, İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı olarak hayata geçirildi. Fatih, Eyüpsultan, Üsküdar, Esenyurt, Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Pendik ve Sultanbeyli başta olmak üzere tüm ilçelerde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler Filistin’in direniş ruhunu yansıttı. Tiyatro canlandırmaları ve video gösterimleri özellikle öğrencilerde empati duygusunu güçlendirdi. Okul koroları "Dua" ve "Özgürlük Marşı" gibi eserlerle programa renk katarken, duvarlara asılan afiş ve resimlerle Gazze’ye destek mesajları iletildi.
Eğitim: Vicdanın En Güçlü Dili
Etkinlikler aracılığıyla öğrenciler, yaşanan olayları duygusal ve insani bir bakış açısıyla değerlendirdi.
Bu süreçte vicdan, adalet, dayanışma gibi değerler aktarılırken; eleştirel düşünme, empati kurma ve küresel farkındalık gibi becerilerin geliştirilmesi amaçlandı.









