İstanbul Camilerinde Ramazan Programları Başlıyor
İSTANBUL - İstanbul’da “on bir ayın sultanı” Ramazan’ın manevi atmosferi, camilerde düzenlenecek özel programlarla yaşatılacak. Teravih namazından mukabeleye, itikaftan Sakal-ı Şerif ziyaretine kadar birçok ibadet programı İstanbullularla buluşacak.
Kent genelindeki camilerde vatandaşların ibadetlerini huzur içinde gerçekleştirebilmesi için temizlik ve bakım çalışmaları tamamlandı. Ramazan boyunca uygulanacak ibadet programları da İstanbul Müftülüğü tarafından belirlendi.
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eyüp Sultan Camii, Süleymaniye Camii, Büyük Çamlıca Camisi, Ataşehir Mimar Sinan Camii ve Valide-i Cedid Camii başta olmak üzere birçok selatin ve simge cami, 450 yıllık Osmanlı geleneği olan mahyalarla aydınlatıldı.
144 Camide Hatimle Teravih
İstanbul genelinde Ramazan boyunca 144 camide hatimle teravih namazı kılınacak. Osmanlı saray geleneği olan ve ilahi, salavat ile tekbirlerle eda edilen enderun usulü teravih ise 81 camide uygulanacak. Bu uygulama bazı camilerde her gün, bazılarında ise belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek.
Enderun usulü teravihin her gün kılınacağı camiler arasında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Büyük Çamlıca Camisi ve Fatih Camisi yer alıyor.
302 Camide Sakal-ı Şerif Ziyareti
Ramazan ayının belirli günlerinde 302 camide Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak. Vatandaşlar, bu camilerde mukaddes emaneti görme imkânı bulacak.
Toplam 194 camide ise itikafa girilebilecek. Ayrıca aralarında Eyüp Sultan, Şehzadebaşı ve Büyük Çamlıca camilerinin de bulunduğu 92 cami Ramazan boyunca 7 gün 24 saat açık tutulacak.
Şehir genelindeki 96 camide mukabele programları seçkin hafızlar tarafından okunacak, vaizler tarafından cüzlerin özet tefsiri yapılacak.
İstanbullular, Ramazan programlarına ilişkin detaylı bilgilere İstanbul Müftülüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.










