Eyüpsultan’da milyonluk vurgun! 18 kilo altın çalan çete yakalandı
İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Göktürk’te bir kuyumcu dükkanını hedef alan ve piyasa değeri milyonları bulan 18 kilogram altını çuvalara doldurarak kaçan hırsızlık şebekesi, İstanbul polisinin titiz çalışmasıyla çökertildi. 5 ayrı ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, suç dosyası kabarık olan 8 şüpheli yakalanarak adalete teslim edildi.
Kepenkleri Kırıp Saniyeler İçinde Boşalttılar
Olay, 26 Şubat günü saat 04.46 sıralarında Eyüpsultan Göktürk Merkez Mahallesi, Belediye Caddesi üzerinde meydana geldi. Otomobille kuyumcunun önüne gelen maskeli 5 kişi, dükkanın kepenk kilidini saniyeler içinde kırarak içeri girdi. İçerideki ziynet eşyalarını yanlarında getirdikleri çuvala dolduran şüpheliler, geldikleri araçla hızla olay yerinden uzaklaştı. İş yeri sahibi E.Y.’nin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ile İstihbarat Şube ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.
5 İlçede Eş Zamanlı Baskın
Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, şüphelilerin kimliklerini tek tek tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Büyükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Güngören ve Esenler'de bulunan 9 farklı adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alınırken; adreslerde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve olay günü giyilen kıyafetler ele geçirildi.
Suç Makineleri Adliyeye Sevk Edildi
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularında adeta birer "suç makinesi" oldukları anlaşıldı. Birçoğunun çok sayıda suç kaydı bulunduğu ve kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle arandıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.










