İstanbul'da dev "Huzur" denetimi: 1109 gözaltı, silah ve uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul genelinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen 'Huzur İstanbul' uygulamasında yüz binlerce kişinin GBT sorgusu yapılırken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirildi.
İstanbul’da “Huzur” operasyonu: 1109 şüpheli gözaltına alındı
İSTANBUL - İstanbul’da binlerce polisin katılımıyla helikopter destekli düzenlenen “Huzur İstanbul” uygulamasında, aralarında aranan şahısların da bulunduğu 1109 kişi gözaltına alındı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde dün gece “Huzur İstanbul” uygulaması gerçekleştirildi. Kent genelinde iki aşamalı planlanan denetimlerde binlerce polis görev aldı.
Uygulamanın ilk aşamasında, 20.00–22.00 saatleri arasında 213 noktada 1277 personelin katılımıyla sabit yol denetimleri yapıldı. Karadan yürütülen çalışmalara polis helikopteri ile Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı 5 bot da destek verdi.
İkinci aşama ise 22.00–23.59 saatleri arasında gerçekleştirildi. Bu kapsamda 1180 personel, umuma açık yerlerde denetim yaptı.
Yüz binlerce kişiye GBT sorgusu yapıldı
Uygulama boyunca sahadaki ekipler tarafından 374 bin 952 kişiye Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi. Yapılan kontroller sonucunda, 595’i çeşitli suçlardan aranan şahıslar olmak üzere toplam 1109 kişi gözaltına alındı.
Denetimlerde 596 umuma açık iş yeri kontrol edilirken, kurallara uymadığı tespit edilen 4 iş yeri ve 39 kişi hakkında idari işlem uygulandı.
Silah, uyuşturucu ve yüklü miktarda para ele geçirildi
Aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Ekipler tarafından 25 ruhsatsız tabanca, 1 otomatik silah, 3 tüfek, 5 kurusıkı tabanca ve 91 fişek bulundu.
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise 872,57 gram uyuşturucu madde, 125 uyuşturucu hap ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 197 bin 630 liraya el konuldu.
Trafik denetimlerinde milyonlarca lira ceza
Uygulamanın trafik denetimleri bölümünde 47 bin 135 araç ile 2 bin 466 motosiklet kontrol edildi. Kural ihlali yaptığı tespit edilen 2 bin 606 araç ve motosiklet ile 45 sürücüye işlem uygulanırken, 5 araç trafikten men edildi.
Denetimler sonucunda sürücülere toplam 2 milyon 677 bin 739 lira trafik cezası kesildi.