İstanbul polisinden 'huzur' uygulaması

İstanbul'da polis ekipleri, kent genelinde helikopter destekli "huzur" uygulaması yaptı.

İstanbul polisinden 'huzur' uygulaması

İstanbul'da polis ekipleri, kent genelinde helikopter destekli "huzur" uygulaması yaptı.

 

Polis ekiplerince düzenlenen "Huzur İstanbul" uygulamasında aralarında çeşitli suçlardan aranan 503 şüphelinin de bulunduğu 906 kişi gözaltına alındı. Denetimlerde ayrıca toplam 1 milyon 43 bin 496 liralık trafik cezası kesildi. Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy başta olmak üzere birçok ilçede gerçekleştirilen denetimlere, ilçe emniyet müdürlükleri ile Asayiş ve Trafik Denetleme şube müdürlüklerinden ekipler katıldı.

 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde dün iki aşamalı "Huzur İstanbul" uygulaması gerçekleştirildi.

İlk aşamada saat 20.00-22.00 arasında 215 noktada 1354 personelin katılımıyla sabit yol uygulaması yapıldı. Polis helikopteri ile Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı 5 bot da uygulamayı destekledi.

 

İkinci aşamada ise saat 22.00-23.59 arasında 1305 personelin katılımıyla umuma açık yerlere yönelik denetimler yapıldı. Uygulama kapsamında 454 bin 795 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi. Uygulama sonucunda aralarında çeşitli suçlardan aranan 503 şüphelinin de bulunduğu 906 kişi gözaltına alındı.

 

Uygulama noktalarında durdurulan araçlar detaylı aranırken, sürücü ve yolcuların kimlikleri kontrol edildi. Taksim Meydanı'ndaki uygulama noktalarında görevli ekipler, durdurdukları araçların sürücülerinin belgelerini inceledi, yolcuların Genel Bilgi Toplama kontrollerini yaptı.

Denetimlere polis helikopteri de destek verdi.

 

Denetimlerde 26 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 4 kurusıkı tabanca ve 143 fişeğin yanı sıra bir miktar uyuşturucu, 2 bin 144 uyuşturucu hap, 8 bin 465 lira ile 100 dolar ele geçirildi. Ekiplerce 438 umuma açık iş yeri denetlendi, 57 kişiye idari işlem yapıldı.

Trafik denetimlerinde ise 45 bin 221 araç ve 2 bin 964 motosiklet kontrol edildi. Toplam 2 bin 254 araç ve motosikletin yanı sıra 23 sürücüye işlem uygulandı, 7 araç trafikten men edildi. Denetimlerde toplam 1 milyon 43 bin 496 liralık trafik cezası kesildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Huzur İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Polis ekipleri Emniyet müdürlüğü İstanbul Sondakika Eyüpsultan Eyüpsultan haber