İstanbul'da Filistin yürüyüşü: Binlerce kişi toplandı

İstanbul'da çok sayıda STK'nın katılımıyla Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte birlik ve dayanışma çağrısı yapıldı.

İstanbul’da Filistin yürüyüşü: Binlerce kişi toplandı

İSTANBUL - Siyonist işgal rejimi ve ABD’nin İslam coğrafyasında sürdürdüğü saldırılara tepki göstermek amacıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu İstanbul’da yürüyüş düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin’e Destek Platformu ve İslami Dayanışma Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş, öğle namazı sonrası Fatih Camii’nde başladı. Peygamber Sevdalıları, Umut Kervanı, Özgür-Der, Medeniyet Vakfı ve YENİAD gibi birçok STK’nın destek verdiği yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Yağmura rağmen yoğun katılım
Sağanak yağışa rağmen yoğun katılımın olduğu yürüyüşte sık sık sloganlar atıldı. Kalabalık, Fatih Camii’nden Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdü.

“Birlik olun” çağrısı
Programda STK’lar adına konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, Müslümanların kendi aralarında ayrışmaması gerektiğini belirterek birlik çağrısında bulundu.
Konuşmasında bölgedeki gelişmelere değinen Yıldırım, İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Filistin konusunda daha güçlü bir dayanışma gerektiğini ifade etti.

“İslam ülkeleri birlikte hareket etmeli”
Yıldırım, İslam dünyasının tek bir masa etrafında toplanması gerektiğini belirterek, askeri ve siyasi iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Programda Filistin halkına destek mesajları verilirken, bölgedeki gelişmelere karşı daha güçlü tepki verilmesi gerektiği ifade edildi.

İstanbul Filistin yürüyüşü İHH Bülent Yıldırım STK yürüyüş İstanbul Filistin destek eylemi Eyüpsultan haber İstanbul protesto